جوش و جای جوش می تواند کابوس هر فردی خصوصا در سنین نوجوانی و جوانی باشند. نکته خوب این است که امروز دانش پزشکی می تواند کمک های فروانی به درمان آنها نماید، اما بسیار مهم است که بلافاصله پس از ابتلا اقدامات درمانی آغاز گردد.
برای درمان جوش بهتر است با توجه به میزان شدت آنها از آنتی بیوتیکهای موضعی و یا خوراکی استفاده نمود. البته ترکیبات موضعی رتین آ نیز می توانند در خط مقدم درمان قرار داشته باشد. با همه اعتقادی که به راکوتان دارم اما شخصا ترجیح می دهم جز در موارد آکنه شدید و یا موارد مقاوم به درمان از آن استفاده نکنم. در کنار داروهای اصلی، شوینده های مناسب و یا انواع اسکراب خصوصا برای افرادی که پوست چرب دارند نیز کمک کننده است.
درمان جای جوش
چنانچه جای جوش شما صرفا به شکل تغییر رنگ است باید مجموعه ای سه گانه از ضدآفتاب، لایه بردار و ضد لک را بکار گرفت. البته مزوتراپی هم در درمان لک های ناشی از جوش بسیار موثر است.
اما اگر جای جوشهای شما بصورت فرورفتگی باشد ترکیبی از اقدامات داخل مطب مانند سابسیژن، میکرونیدلینگ، پی آر پی و آر اف می توانند کمک کننده باشند. البته لیزرهای فرکشنال نیز در درمان فر روفتگیهای پوست ناشی از جوشها موثر عمل می کنند. فراموش نکنید درمان سریعتر قطعا به نتیجه بهتر منجر خواهد شد.